Wij zijn als Changeant hard aan de weg aan het timmeren als platform in de modebranche. Met ons oud-leden bestand creëren wij een ontzettend waardevol netwerk. Om dit netwerk nog beter te maken hebben wij begin 2018 The Fashion Business Club opgericht. The FBC is dus onze manier om nog meer waarde te creëren voor onze vereniging. Vanuit deze club organiseren wij onder andere netwerk events en bedrijfsbezoeken.

In juli 2019 gaf FP Academy ons een rondleiding door het World Fashion Centre. FP Academy is een bedrijf dat verschillende reizen organiseert gericht op studenten in de mode. Tijdens deze dag gingen wij langs verschillende bedrijven in het WFC. Een aantal agentschappen lieten ons zien waar de retailers van Nederland hun kleding inkopen. Ook kregen wij een masterclass over bont van FurLab. Furlab is een bedrijf dat zich op een duurzame manier bezighoudt met bont zoals het recyclen van bontproducten. Ook geven zij bedrijven advies over het gebruik van bont.

Op 11 december 2019 vond de eerste editie van Fashionvalley plaats. Dit gebeurde in Denim City in De Hallen Amsterdam. De sprekers die uitgenodigd waren hebben ons meer verteld over hun toekomstvisie van de modebranche.

Sprekers:

Anouk Bosma

Account Executive, Fashion Cloud

Fashion Cloud is een bedrijf dat bezig is met technologisering in de mode. Met verschillende overzichtelijke systemen zorgen zij voor een optimale samenwerking tussen merken en retailers.

Walli Sadat

Founder & Owner, New Dutchmen B.V

New Dutchmen verzorgt maatpakken voor de luxe hospitality in Amsterdam. Walli vertelde ons die avond over een ontzettend interessant concept waar hij mee bezig is. Een onbemande winkel waar je terecht kunt voor bespoke tailoring.

Loes Noom

Owner, Match For Fashion

Zij koppelt mensen aan verschillende vacatures op een hele persoonlijke en onderscheidende manier.

Het idee is om Fashionvalley in komende jaren terug te laten komen als professioneel sprekersevent. Een event waar je in een fijne sfeer op een mooie locatie geïnspireerd kan raken en in contact komt met verschillende mensen uit de branche. Wij denken dan ook dat dit soort activiteiten ons veel extra waarde kunnen leveren.